Çoğu kuruluşun duvarlarında, web sitelerinde ve şirket pazarlama materyallerinde gururla sergilenen temel değerleri vardır. Peki ya koridorda rastgele bir çalışanı durdurup onlardan bu değerleri destekleyen bir hikaye sorsanız? Boş bakışlarla, sessizlikle veya uzun bir “hmm” ile karşılaşıyorsanız, bu değerler işte yaşanmıyor.

Şirket değerlerini duvarlara boyamak, lobinize ve koridorlarınıza renk katabilir, ancak bunlar yaşanmazsa, samimiyetsiz bir iş yeri ortaya çıkar. Çalışanlar biraz daha iyi olanaklar için kolayca ayrılacak ve duygusal bağın çok az olduğu veya hiç olmadığı bir iş yeri oluşacak. Araştırmaların gösterdiği gibi, bir işyeriyle “yalnızca ücretli” bağlantı, yeteneği elde tutmak için sihirli değnek değildir. Yaşanmamış değerler, en iyi yetenekleri çekme ve elde tutma savaşında başarısızlığın kesin bir formülüdür.

Değerler iş başarısını belirler. Rakipler fikirlerinizi, ürünlerinizi, çalışanlarınızı ve müşterilerinizi alabilir, ancak kültürünüzü çalamazlar ve benzersiz bir kültür, çalışanları ve müşterileri kuruluşunuza çeken ve onları sadık tutan şeydir.

Güçlü, yaşanmış ve yerleşik değerler olmadan çalışanların işlerinde anlam bulması zordur.

Louis Efron, Gallup

    Bizden Haberdar Olun!

    Bizimle ilgilendiğiniz alanı ve mail adresinizi paylaşın.

    E-Bülten aboneliği sayesinde seçtiğiniz alanda bir güncelleme olduğunda mail aracılığı ile iletişime geçebiliriz.