Çalışan Bağlılığı Kimin İşi?

Çalışan bağlılığı, çalışanların işlerine ve işyerine katılımı ve coşkusu olarak tanımlanabilir. Çalışanlarınızın işyeri kültürünüzün önemli unsurlarına ilişkin bakış açılarını ölçmenize ve yönetmenize yardımcı olur. 50 yılı aşkın çalışan bağlılığı araştırmasına dayanarak Gallup, bağlı çalışanların diğer çalışanlardan daha iyi iş sonuçları ürettiklerini kanıtlamaktadır.

Peki; çalışan bağlılığını sağlamak kimin işi?

Ekip bağlılığındaki varyansın %70’ini yalnızca yönetici belirliyor!

Çalışan katılımı, bir yöneticinin birincil rol sorumluluğu olmalıdır. Yöneticiler, çalışanların hangi işin yapılması gerektiğini bilmelerini sağlamak, gerektiğinde onları desteklemek, savunmak ve işlerinin örgütsel başarı ile nasıl bağlantılı olduğunu açıklamakla görevlidir.

Bu sorumluluğu yerine getirmek için yöneticilerin çalışanlarla sürekli koçluk konuşmaları yapacak şekilde donanımlı olması gerekir. Ne yazık ki, çoğu yönetici sık konuşmaları nasıl anlamlı hale getireceğini bilmiyor, bu nedenle eylemlerinin doğru araçları ve yönlendirmeyi sağlamadan mikro yönetim olarak yorumlanması daha olası hale geliyor.

İnsanlar işlerinden amaç ve anlam isterler. Onları benzersiz kılan şeylerle tanınmak istiyorlar. Çalışan bağlılığını yönlendiren şey budur .Çalışanlar özellikle onları bir sonraki seviyeye taşıyacak bir yöneticiyle ilişkiler kurmak istiyorlar. Bu, çalışan bağlılığını yönlendiren kişidir .

Gallup’un en büyük keşiflerinden biri: Yönetici veya ekip lideri tek başına ekip bağlılığındaki varyansın %70’inden sorumludur.

    Bizden Haberdar Olun!

    Bizimle ilgilendiğiniz alanı ve mail adresinizi paylaşın.

    E-Bülten aboneliği sayesinde seçtiğiniz alanda bir güncelleme olduğunda mail aracılığı ile iletişime geçebiliriz.